Let een beetje op elkaar….

Beste mensen van Driezum en Wâlterswâld,

Een brief vanuit de pastorie aan de Foarwei. Een brief van dankbaarheid en zorg.

Als eerste dankbaarheid. Wat is het mooi om allerlei initiatieven te zien ontstaan. Kinderen die spontaan tekeningen en knutselwerkjes maken voor ouderen. Mensen die voor elkaar de boodschappen doen. Wat is er een saamhorigheid in onze dorpen. Hartverwarmend!

Ik ben ook dankbaar dat de diensten op zondag door mogen gaan. Hopelijk luistert u ook mee via de website van de kerk of via de site kerkomroep.nl. In deze diensten is elke keer een deel van de kerkenraad aanwezig. Dit in wisselende samenstelling. Helaas zonder gemeenteleden maar dat is nu iet niet anders. In deze diensten mogen we samen bidden, Bijbellezen en zingen. Ook de Kindernevendienst heeft een plaats in deze diensten.
De kerkenraad doet zijn uiterste best om, binnen de regels van de coronarichtlijnen, de zondagse diensten doorgang te laten vinden. In de week voor Pasen zal er dan ook op Witte Donderdag een Avondmaalsdienst zijn en op Goede Vrijdag een korte bijeenkomst die ons stil doet staan bij het lijden en sterven van de Heere Jezus.

Naast dankbaarheid is er ook zorg. Voor ons mensen die het leven graag in eigen hand houden, zijn het lastige tijden. Wij zijn het virus niet de baas, maar het speelt de baas over ons. Intussen blijven wij sociale wezens, aangelegd op contact. We gedijen niet in afzondering. We worden daartoe nu veelal gedwongen. Van het verplicht anderhalve meter afstand houden wordt niemand blij. Op een lange reis is anderhalve meter niets. Maar als ik met u sta te praten vind ik anderhalve meter een heel eind.

Als kerk bezinnen wij ons steeds op wat wel mogelijk is. Mochten de regels niet veranderen dan is elke zondag de kerk open tussen 16.00 uur en 18.00 uur. Het is uiteraard niet de bedoeling om daar als mensen elkaar uitgebreid te ontmoeten maar een kort bezoek aan het huis van God kan rust geven. Voel je welkom! Uiteraard gelden ook hier de regels. We houden de regels nog wat scherper aan. Maximaal 10 personen tegelijk in de kerk en denk om de afstand tot elkaar.
Afgelopen zondag hebben diverse mensen hier gebruik van gemaakt. Fedde heeft gemusiceerd en rond half zes waren we met ongeveer 10 personen en hebben we, verspreid door de kerk, wat liederen gezongen. Een bijzondere ervaring!

Laat alles wat er is ons niet alleen dichter bij elkaar brengen maar ook dichter bij de Heere God. Laat in ons huiselijk leven ook de lofzang tot God gaande gehouden worden. Bid met elkaar als je samen mag zijn. Gaat u alleen of in eenzaamheid dit leven? Laten we ons als gemeente aan elkaar verbonden voelen. Zowel zondagmorgen als in de week. Bid voor elkaar, voor de mensen in de zorg, op de ambulance, zij die leiding hebben te geven en zij die de orde moeten handhaven.
En, Let een beetje op elkaar….

Hartelijke groet voor u en jullie allen, en Gods zegen.

Uw voorganger Leo Blees
l.j.blees@knid.nl
0511-422052

Mocht u willen reageren? Mail of bel gerust!

Dit bericht is geplaatst in Berichten. Bookmark de permalink.