Hemelvaartontmoetingsdag

Afdeling Groningen/Drenthe van de Gereformeerde Bond.

Hemelvaartontmoetingsmiddag in Noordhorn

Donderdag 30 mei 2019 vindt de jaarlijkse Hemelvaartsontmoetingsdag plaats in Noordhorn. Spreker is ds. J. Snaterse, thans predikant in Hoogeveen. Hij hoopt te spreken over het thema:

‘Het Koninkrijk voor Israël’

In Handelingen 1:6 vragen discipelen naar het herstel van het Koninkrijk voor Israël. Ze zijn zo verrast door de opstanding van Jezus dat er nieuwe verwachtingen groeien. Jezus vertelt dan dat het Evangelie van het Koninkrijk vanuit Jeruzalem naar de einden der aarde gaat. Maar hoe zit het dan met Israël zelf? Heeft Israël nog een plaats in Gods heilswerk en daarmee in het Koninkrijk? Wat betekent het in dit verband dat de Heere trouw blijft aan Zijn verbondsvolk? Wat mogen wij nog verwachten? Hierover wil ik enkele lijnen trekken.

Vanaf 14.00 uur is er ontvangst met koffie, thee en fris in gebouw  “De Wegwijzer”,  aan de Oosterweg 11 (vlakbij de Hervormde Kerk) in Noordhorn. Het programma begint om 14.30 uur met een gezamenlijke opening. Naast het hoofdprogramma  zijn er ook weer speciale programma’s  voor kinderen van 4 t/m 9 jaar en voor tieners van 10 jaar en ouder.  Deze middag van ontmoeting en bezinning wordt met een broodmaaltijd afgesloten. De toegang, inclusief broodmaaltijd, is gratis. Er wordt wel een collecte gehouden voor de onkosten.

Naast bezinning is er ook veel tijd en gelegenheid voor ontmoeting en onderling gesprek. Iedereen van harte welkom geheten, neem gerust vrienden en bekenden mee naar deze middag.

De Hemelvaart ontmoetingsmiddag  is een initiatief van de provinciale afdelingen van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk in Friesland en in Groningen/Drenthe. Voor meer informatie kunt u terecht bij de  commissie die deze middag heeft voorbereid.

Een hartelijke groet namens de  commissie van de Hemelvaartontmoetingsdag.

Voor deze, J. Otten, commissielid.
email: jaap.otten@solcon.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.